WYDANIE listopad-grudzień | 6 (40) 2023
Sensorycznie na angielskim − szczypce kuchenne w roli głównej
Korzystanie z kuchennych szczypiec podczas aktywności sensorycznych to świetny sposób na zaangażowanie przedszkolaków w naukę języka angielskiego oraz ćwiczenie, które doskonali zdolności motoryczne i koordynację ruchową. Proponuję wykorzystać aktywności ze szczypcami podczas utrwalania poznanego słownictwa.
Magdalena Kaleta-Kuzińska
1. Sortowanie i nazywanie — kolory (wszystkie grupy wiekowe)
Potrzebne materiały: pompony i pojemniki lub talerzyki w kolorach, które będziemy utrwalać. Liczba pomponów powinna być dostosowana do czasu zabawy, aby nie trwała ona zbyt długo (np. po dwa pompony na każde dziecko w grupie). Przygotujcie po jednym pojemniku lub talerzyku na każdy kolor do utrwalenia.
Ten materiał jest dostępny dla prenumeratorów
Jeżeli masz prenumeratę
Zaloguj sięJeśli nie masz prenumeraty wybierz odpowiedni dla Ciebie wariant i zamów, aby mieć dostęp do artykułów i strefy online.
-
Prenumerata premium
Co zyskujesz?
- 6 numerów czasopisma w wydaniu papierowym, co dwa miesiące prosto na Twoje biurko
- Prezenty i dodatki drukowane do czasopisma
- Dostęp online do aktualnego numeru i archiwalnych wydań czasopisma
- Pełny dostęp do biblioteki materiałów w strefie online (gotowe materiały do zajęć do pobrania – bez limitu – karty pracy, plakaty, gry, plansze, szablony itd.) i nagrań z tematycznych szkoleń
-
Prenumerata cyfrowa
Co zyskujesz?
- Dostęp online do aktualnego numeru i archiwalnych wydań czasopisma
- Pełny dostęp do biblioteki materiałów w strefie online (gotowe materiały do zajęć do pobrania – bez limitu – karty pracy, plakaty, gry, plansze, szablony itd.) i nagrań z tematycznych szkoleń
O autorze
Magdalena Kaleta-Kuzińska
Wykładowca dydaktyki języków obcych Akademii Kujawsko-Pomorskiej i Uniwersytetu WSB Merito. Tłumaczka, nauczycielka języka, pracująca z maluszkami i osobami dorosłymi.